... mert a könyv több mint ajándék!

0könyv

Az Ön kosara üres

Product was successfully added to your shopping cart.

Hazai kiadványok

Csökkenő irány beállítása

   

41-50-ig Össz.: 56

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
  1. Krasznahorka és Betlér

    Krasznahorka vára Gömör egyik legszebb és legékesebb kultúrtörténeti műemléke. Tudjuk, hogy középkori váraink nem pusztán a természet romantikus kellékei közé tartoztak, hanem egy-egy régió társadalmi és politikai életének központjai is voltak. Természetesen nem mindegyiknek tulajdonítható ekkora jelentőség, hiszen tulajdonosaik sem játszottak egyforma szerepet a közéletben. Több vár a régió igazgatási központjává fejlődött. Nem mondható ez el a nemesi várakról. Krasznahorka sem tartozott a királyi várakhoz, helyi jelentőségével azonban mozgalmas és érdekfeszítő történetekkel írta be magát Gömör történelmébe.

    A XIII-XIV. században, amikor IV. Béla híveit gazdagon megajándékozta földbirtokokkal és vagyonnal, valamint várépítésre ösztönözte őket, a magánvárak fejlődésnek indultak. Akik vállalkoztak a költséges feladatra, azokat bőkezűen jutalmazta, noha korábban csak kivételes esetekben élt birtokadományokkal. A jelenség káros hatása Béla halála után mutatkozott meg, amikor megrendült a királyi hatalom. Ebben a korban kezdődik a krasznahorkai magánvár története is, amelyet két nemesi család uralt a XIII. századtól egészen 1945-ig.

    A könyv első felében rövid leírások, míg a második felében gazdag képanyag található.

    12,95 EUR
  2. Nyeretlen

    Juhász Katalin esetében ebben nincs semmi meglepő, a Nyeretlen címet viselő verseskötete a Nap Kiadó gondozásában a költő immár hetedik kötete, amelynek versei a nyereségről és veszteségről szólnak, illetve arról, hogyan és miért csap át egyik a másikba (talán sejthető, melyik melyikbe), és hogy mindeközben hogyan lehet összeállni mégis egésszé.

    5,00 EUR
  3. Ördög János ugratása

    A könyv az ismert archaikus gömör-nógrádi tájegység, Medvesalja és környéke mondáit, regéit és néhány hiteles történetet tartalmaz. A szerző a honfoglalás kori időktől egész a jelenig tartó szellemi kalandtúrára, egyfajta izgalmas és helyenként misztikus időutazásra invitálja olvasóit.

    9,00 EUR
Csökkenő irány beállítása

   

41-50-ig Össz.: 56

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6